Een agave in je woonkamer

Een agave in je woonkamer

Kun je een agave dan in een pot zetten? Zeker weten! Er zijn zoveel soorten van deze plant dat er ook zeker soorten zijn die het goed doen in een plantenbak of bloempot. Agaves die een bloempot opgegroeid zijn, zijn een perfecte keuze voor de tuinman of -vrouw die maar weinig ruimte heeft in zijn tuin, niet over de juiste grond beschikt en ook over te weinig zonlicht beschikt. Omdat de meesten het goed doen in warmere klimaten, zijn zij die in een pot staan geschikt voor de koudere klimaten. De bloempot of plantenbak maakt het namelijk mogelijk om de agave naar een warmere plek binnen te verplaatsen wanneer het buiten te koud wordt voor de plant.

Verzorging

Alle agaves hebben een grote hoeveelheid zonlicht nodig. Als je een agave binnen laten groeien, is het belangrijk dat je een lichte en zonnige plek voor je plant uitzoekt. Kies voor een plek bij een zonnig raam. Het liefst om het zuiden of op het westen gericht. Zorg ervoor dat je de agave voldoende water geeft en dit altijd compleet doet. Je kunt je plant opnieuw water geven als de aarde van je plant minstens half droog is. Als je niet zeker weet of de aarde droog genoeg is, is het beter om nog een dag te wachten. Dit om te voorkomen dat je de plant te veel water geeft.

bemesting voor de plant

Vergeet niet om de agave te bemesten. Laat in het voorjaar of aan het begin van de zomer is een goed moment om je plant bij te voeden. Kies voor een speciale vloeibare mest die je de plant elke 4 weken kan geven. De aarde van je plant hoort langzaam te drogen en veel water door te laten. Als je de plant verpot, zorg er dan voor dat je de plant niet te diep in de aarde begraaft. De kroon van de plant steekt boven de aarde uit om wortelrot te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *